onsdag 3 mars 2010








En viss person i min familj, även kallad "Lilla diktatorn"(på grund av sin enastående förmåga att bestämma), har sitt relativt korta liv till trots hunnit bli ägare till en massa grodor! Det är grodor stoppade med sand, grodnallar, plastgrodor och till och med en väckarklocka i form av en groda, som kväker (!) istället för ringer på mornarna, eller närhelst Diktatorn kommer åt rätt knapp. När Lilla diktatorn började på dagis blev vi knappt förvånade när själva dagiset också hette "Grodan" och har grodor i alla former överallt. Snäll mor som jag stundom är lovade jag Lilla Diktatorn en grodtröja till dagisstarten, och nu - ett halvår senare - är den klar.

Bilden ritade jag av från boken "lilla syster kanin och alla hennes vänner" och den är alltså ursprungligen tecknad av Eva Eriksson och inte av mig. (Bäst att skriva det för upphovsrätten gissar jag.) Efter att ha ritat av den på papper fick jag rita av den på vliselin och efter att jag strykit på vliselinet på det mörkgröna tyget sydde jag i alla strecken från avigan med raksöm för att kunna se skissen från rätsidan när den skulle sicksackas fast på tröjan. Tröjan är i ett av mina favvotyger från stoff och stil med ullutsida och bomull på insidan. Varmt och behagligt tycker jag. Men. Men!Eftersom overlocken befinner sig på annan ort, och jag så gärna ville ha den klar tills hon vaknade och därför blev det väl så att lite, lite "ullutsidssömsmån" fortfarande fanns kvar och blev "stickig" mot känslig barnahud.

Diktatorn sken som den sol hon är, drog snabbt på tröjan, och lika snabbt av den igen - Den kliar! sa hon. Suck. Jaha. Nu kommer den knappast få en chans till och jag som satt uppe till halv tre för att bli klar!

NU däremot, har jag sytt in ALLT från ullsidan så imorgon blir det spännande att se om Lilla Diktatorn tänker ge grodtröjan en andra chans. Kontentan av det här är således: Vacker groda eller ej - det är insidan som räknas!

6 kommentarer:

  1. Vad duktig du är. Kul att se alla skapelser du gör.

    SvaraRadera
  2. jag har från länge sen kikat runt din blogg och älskar den, tack för att du gillar det jag gör, du är så duktig så jag blir glad för din besök. kram!

    SvaraRadera
  3. Så utrolig søt! Jeg har et frosk(som grode heter på norsk)-barn jeg også, og har vært igjennom alle faser av froskete klær og leker. (o: God reise videre!

    SvaraRadera
  4. Hoppas du har en trevlig helg. Kika in hos mig så hittar du en överraskning där.

    SvaraRadera
  5. Helt plötsligt hittar man till en "ny" syblogg och det är alltid lika kul! Vad jättefina grejor du gör, jag kommer gärna och kikar snart igen.

    SvaraRadera