torsdag 10 februari 2011

syträff och väskor

Här kommer några utlovade bilder från syträffen i Kristianstad:

En sån här underbar garnkorg hade en broderare med sig, färgprakten kan få vem som helst att längta efter att sätta sig med nål och göra sirliga broderier av dessa vackra garner. Ägarinnan hade sytt en fantastisk kappa i vadmal som hon prydde med vackra broderier. Tyvärr har hon ingen blogg men jag hoppas få se det färdiga resultatet ändå på nått sätt. Kanske vid nästa syträff?
Här är min dotter igång med att sy en väska. Hon har själv gjort både design och sömnad, alldeles själv! Skjortan hon har på sig har däremot jag sytt.)

Här är det färdiga resultatet! Regnbågsarmbandet som skymtar högst upp i bild är också Minnas design, vävt av pärlplattepärlor och bomullssnöre.

Krokkofin ( i svart) stod för initiativ och organisation av träffen, här får hon instruktioner av Unique i hur man gör rullsöm på overlocken....och här är väskan som jag gjorde under dagen, 25 års present till lillebror. Den ska rymma både dator och diverse och är bra mycket större än den ser ut på bilden, konstigt nog. Tyget är ett mycket tjockt möbeltyg, loppisfyndat förståss, mönstret är i relief och väskan är fodrat med samma tyg som Minnas väska, med en liten ficka och nyckelrem invändigt.
En liten barnblus av återvunnen kjol, med virkad krage ( återvunnen "mormorsduk") hann jag också sy innan hemfärd.Jag tycker att detta är ett roligt och inspirerande sätt att återanvända andras fina hantverk. Själv kan jag inte virka annat än mormorsrutor, och har knappast tålamod till det heller!

2 kommentarer:

  1. Väskan blev verkligen supercool!!! Hoppas din bror blir glad för den:) För att inte tala om Minnas fina väska...vilken talang...en underbar stor liten tjej:) Blusen blev oxå superfin, perfekt med den virkade duken som krage!! Visst säljer jag tygerna på min tygsida. Bara mejla önskemål så ska vi se vad vi kan göra. Vissa tyger finns det mycket av å andra inte.

    /Helena

    SvaraRadera
  2. Fått mycket uppskattning för min finfina väska. Många som älskar den. Väldigt nöjd! kram

    /25åringen

    SvaraRadera