lördag 25 februari 2012

VagnrenoveringOj då! så gick ännu ett år av obloggande! Så är det när livet snurrar för fort och realtiden inte hinner delas. En del har blivit sytt men knappast något fotat. Idag ran dock inspirationen till igen och jag förbarmade mig över den stackars sittvagnen. I flera år har jag tänkt att den verkligen skulle behöva en "make-over". Denna 70-tals klenod köpte jag på loppis för tie år sedan, den hade sitt mögliga orginaltyg kvar och kostade 60:-. perfekt. Snart hade jag klätt om den och den har varit en riktig trotjänare, klarat hur många barn och kassar som helst och tar nästan ingen plats alls ihopfälld. När 80-tals sittyn gav upp efter tre decenier ställer denna fortfarande upp som pack-åsna, och den super-ultra-jättehäftiga-sprillansnya-vagnen vi fick 2008 höll bara ett halvår. Nä tacka vet jag vagnar utan fjädring, luft däck och hokuspokus. De tycks hålla för evigt.


Med detta glada tyg påminner den mig om gammelmormor Judiths utemöbeldynor, soliga eftermiddagar, saft och kaka, och händerna på ryggen i finrummet.


Jag sydde den i dubbelt tyg och stoppade in en hel del vadd emellan, från en återvunnen sittdyna, så nu är den dessutom både mjuk och isolerande.

11 kommentarer:

 1. Wow så läcker den blev!!! Duktiga du:)

  SvaraRadera
 2. Ja fy allt man köper idag är verkligen gjord för att gå sönder snabbt, tacka vet ja gamla klenoder som denna..har en liknande till min gosse också köpt på loppis för en billig peng..toppenvagn!! =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så glad jag blir för så snabb respons! Min yngsta unge är tre och ett halvt så vi får väll se hur mycket den kommer till användning nu efter renoveringen. Risken är stor att jag använder den mest för att tyget gör mig glad.

   Radera
 3. Så fin den blev! Underbart tyg:)!!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Fin vagnmakeover!
  Undrar har du kvar klädseln till din trasiga 80-tals brio sitty?
  Har en 80-tals brio sitty med trasig original klädsel..
  Skulle va till stor hjälp och jag betalar bra..
  Maila gärna till min mail;
  dannedevil@yahoo.se

  Med vänlig hälsning, Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är tyvärr kastad, men du kan få måtten på den här om det är till hjälp.

   Radera
  2. Den är tyvärr kastad, men du kan få måtten på den här om det är till hjälp.

   Radera
 5. Har du bild på sulkyn tar jag gärna emot..
  Är värdelös på att sy.
  Tänkte använda bilden för att söka liknande vagn på blocket.
  Har du någon bild??

  Med vänlig hälsning, Daniel

  SvaraRadera
 6. Riktigt snygg! En sån kanske man skulle önska sig. -j

  SvaraRadera
 7. Trevlig att se en lyckad makeover. Jag försökte göra en makeover på en möglig emmaljunga duo, det blev ett misslyckande minst sagt. Den funkar och körs än i dag men ingen pärla för ögat direkt. =) funderar på att ge den ett försök till när jag glömt hur mkt jag svor =)

  SvaraRadera